Alt Üç Çakra (3 Mutsuzluk Merkezi) -2

04/01/2022

Sakral Çakra, sizin tutku ve zevk merkezinizdir ve pelvik bölgede bulunur. Kök Çakra hayatta kalmaktan memnun olsa da, 2. çakra zevk ve keyif ister. Bu çakra , hayatımızı duygu ve hislerle deneyimletiyor.İkinci çakra, duygu, duygu, zevk, duygusallık, yakınlık ve bağlantının merkezidir.Bu çakranın enerjisi geçmişi bırakmanıza, hareket etmenize ve vücudunuzda meydana gelen değişim ve dönüşümü hissetmenize izin verir. Bu anı olduğu gibi kendi olurunda yaşamanıza izin verir.

İkinci çakranın temel zorluğu toplumumuzun koşullandırılmasıdır. Duyguların önemsenmediği, tutku ve duygusal tepkilerin önünü kestiği bir toplumda yaşıyoruz. Bize "kontrolü kaybetmeme" öğretiliyor. Ve bedenlerimizden, hislerimizden kopuyoruz.Sanki bu yeterli değilmiş gibi, toplumumuzun birçok cinsel meselesinde toplu kültürel mücadelelerimizin yaralarını da yaşıyoruz. Bir yandan cinsellik büyütülür ve yüceltilir, öte yandan reddedilir. Bu, engellenmiş veya aşırı ikinci çakra sorunlarına neden olur.Tutku merkezimizle, duyguların, eğlencenin ve duygusallığın esenliği ile ilgili çok fazla sorunumuz olduğuna şaşmamalı.

Vücudunu seviyor musun? Vücudunuzu hissetmekten hoşlanıyor musunuz? En son ne zaman çimlerin üzerinde yalınayak yürüdün ve ayaklarının altında toprağın hissini hissettin?Sakral çakra aynı zamanda yaratıcılık merkezinizdir.Tutku yaratıcı enerjinin yakıtıdır. Oluşturduğunuz her şey, bir şiir, bir çizim veya bir resim yapma, ikinci çakranın enerjisinden kaynaklanır.

Sakral bilinç merkezinde kaldığınız sürece bağımlılıklarınızla yaşarsınız ve beyniniz herzaman daha fazla dopamin talep ederek sizi daha fazla bağımlı hale getirir. Sex bağımlılığı,kumar bağımlılığı,madde bağımlılığı,aşırı yemek yeme bağımlılığı bunlara örnek gözterilebilir.Bu çakrada bulunduğunuz sürece öfkeleriniz suçluluk duygularınız bir bir aklınıza gelir ve kıskançlık gibi olumsuz duygular yaşarsınız.

Sakral çakranın bedende etkilediği bölgeler,Leğen kemiği, kalça bölgesi, üreme organları, kadınlarda üreme, böbrekler, mesane, kalın bağırsak, apandisit, lenf sistemi, kan, yağ, mide suyu ve sperm gibi bütün sıvılardır.
İlgili salgı bezleri; erkeklerde erbezleri ve kadınlarda yumurtalıklar. Ergenlik çağına gelindiğinde, erbezleri testosteron hormonunu üreterek erkeklik özelliklerinin gelişimini, yumurtalıklar ise östrojen ve progesteron hormonlarını salgılayarak dişi özelliklerin gelişimini uyarır ve düzenler.